...продължение на статията 18 типа backlinks, които нарушават правилата на Google [Част 1]

9. Използването на #вътрешни линкове в страницата

Ако сме създали backlinks и се повтаря една и съща ключова дума навсякъде вашия уеб сайт ще бъде санкциониран. Google е станал много добър в откриването на такъв вид модели на изграждане на връзки.

10. Backlinks от чуждоезични сайтове

Ако имате уеб сайт създаден на български език и хиляди backlinks от английски и индийски уеб сайтове, Google ше го приеме, че не е нормално това да се случва и ще го разбере като нарушение на правилата. Това е много важно и е желателно да се избягват backlinks от сайтове на различни езици.

11. Ниско качествени коментари и статии от потребителите

Спорът е дълъг отностно коментарите и публикуването на статии от гост потребители на вашия уеб сайт. По тази тема Matt Cutts е направил изчерпателно видео, в което обяснява подробно за този вид метод. Но при злоупотреба с този вид backlinks Google отново взема мерки за ограничаването му.

12. Автоматично генерирани backlinks

Звучи страхотно да купите 10,000 backlinks за $5 от някой сайт, които предлага такива услуги на достъпни и ниски цени. Не го правете! Всички тези backlinks, които са автоматично генерирани получавате aвтоматична заявка вашия сайт да бъде
ограничен от Google. Веднага ще го засече като нарушение на правила на Google.

13. Ниско качествени сайтове за уеб директории

Добавянето на сайта ви в онлайн директории е вече остарял метод, които работеше преди години, но не и днес. Няма значение дали добавянето към такъв вид сайт е платено или безплатно. Вместо да се добавя вашия сайт към хиляди подобни директории, добра практика е да се добавя само към най-популярните такива от вида на Dmoz, Yahoo и други.

14. Bookmark уеб сайтове

Поредния автоматичен метод за добавяне на сайта ви, като връзка, в стотици други сайтове. Но тези техники също не се харесват особено на Google.  Избягвайте сайтове, в които потребителите могат да правят собствени отметки (bookmarks).

15. Неутрални backlinks

От решаващо значение е темата на сайта. Ако имате уеб сайт, в които продавате части на автомобили,а имате хиляди backlinks в сайтове, които продават детски играчки, то няма смисъл. Защото грешно се индексира вашия сайт и когато някои търси по ключова дума "части за автомобили" шанса да попадне точно на вашия сайт намалява драстично.

16. Backlinks от сайтове с повтарящо се съдържанието

Google насърчава потребителите да пишат уникално и авторско съдържание. Дублирането на съдръжание и ниско качественото съдържание е лоша практика, която Google препоръчва да не се използва. Ето защо съдържание, идващо от копирани статии и граматически грешно не влияят на PageRank на сайта.

17. Нискокачествени backlinks

Лесно е добавянето на backlink към вашия сайт, без значение колко ще заплатите за тази услуга. Backlinks от форуми, безплатни директории, wiki страници и други подобни платформи, ще бъде отбелязано, като нарушение политиката на Google.

18. Линкове за манипулиране на PageRank

Google в против всякакви начини и техники за манипулиране на класирането на сайта ви в страницата с резултати от търсенето. Какво означава това? Избягвайте да участвате в схеми, които се използват методи, които нарушават обшите правила на Google.

Вижте още: