При изграждането на СЕО за вашия уеб сайт е много важно да знаете, кои типове backlinks нарушават правилата на Google. В тази статия ще говорим за нестандартни backlinks, които ако ги използвате, най-вероятно ще бъдат санкционирани от Google.

1. Размяна на линкове

През 2007г. основен метод за изграждането на backlinks беше чрез размяна на линкове. Уеб разработчиците започнаха да разменят хиляди линкове помежду си, и в крайна сметка, Google трябваше да предприеме мерки срещу това. Ако изпратиш backlinks до няколко приятели, няма причина за притеснение. Но ако направиш това в хиляди уеб сайтове, Google ще получи известие,че правиш нещо подозрително.

2. Участие в блог мрежи

От 2012 г., Google започна да санкционира многобройните блог мрежи и уеб сайтове, които имат такива backlinks. Matt Cutts обяви, че почти всеки месец глобяват по една нова блог мрежа. Ако вашият сайт има backlinks от блог мрежи, вие сте в опасност да бъдете санкционирани за нарушение на правилата на Google.

3. Представки backlinks

Google съветва да се добавя rel="nofollow" към всики представки, които имате инсталирани на сайта. Един от най-популярните сайтове, който е бил санкциониран от Google, e Godaddy. Причината за това,е че Godaddy е нарушил правилана на Google с това,че е използвал представките като метод, за изграждането на връзки

4. Публикации

 Ако пишете платени статии или ако приемате такива мнения за вашия уеб сайт, които да включват dofollow backlinks, Google ще прецени, че по този начин нарушавате отново техните правила. Matt препоръчва "nofollow" всички платени публикации. В това число се включват статии и backlinks, които са спонсорирани от трето лице.

5. Платени линкове за повишаване на PageRank

Независимо дали става дума за текстови линкове или изображения, Google не ги взема в предвид при изчисляването на  PageRank на вашия уеб сайт. Те смятат, че този вид линкове са нестандартни и препоръчват да се добавя "nofollow" на всички платени backlinks.

6. Директории от статии

 Уеб сайтове, като EzineArticles и ArticleBase не предлагат реалната стойност на потребителите, и затова Google  не ги приема за сериозен източник за създаване на backlinks.  Тяхната основна цел е генериране на безкрайни статии по дадена тема, с dofollow линк в долната част на съдържанието.

7. Хакване и скриване на връзки в CSS и Javascript

 Най-лошото нещо, което можете да направите е да хакнете някои друг сайт за да поставите вашия backlink в него. Онлайн  търсещите машини и алгоритми все развиват все повече и стават все по-добри и са в състояние да разберат какви backlinks обхождат и от къде идват. Създаването на скрити backlinks в други сайтове е лоша практика и ви препоръчваме да го избягвате.

8. Широчината на сайта и backlinks във Footer

 Backlinks от отделните раздели на сайта и footer ще бъдат показвани на всяка следваща страница. Поради тази причина, може да се възприеме като спам за създаването на backlinks.

...продължение на статията 18 типа backlinks, които нарушават правилата на Google [Част 2]

Вижте още: