Ако сте решили да правите нова фирма, да промените името на досегашната, или просто да съживите идентичността на вашата марка, изборът на ново лого е едно от най-важните маркетингови решения.
Логото е най-видимият елемент от фирмената идентичност и в основата на умна маркетингова стратегия.  Добре обмисленото лого получава внимание, отличава ви от конкурентите, и утвърждава позицията си на пазара. Едно лошо лого прави не добро впечатление и обърква хората,  какво точно означава вашата марка.
Подбрахме малък списък  от фактори, които трябва да обмислите, преди да подадете логото за направа към дизайнер или агенция.

•    Логото изглежда като вашата организация. Вашето лого трябва да отразява вашата мисия и позициониране на марката.

•    Логото прави разграничението между вас и вашите конкуренти. То трябва да бъде различно от логото на всеки друг. Помислете кое ви отличава от останалите фирми и го запишете. Направете списък и мислете върху него.

•    Логото  ще работи във всички маркетингови канали. Вашето лого трябва да бъде „гъвкаво“, за да се използва както от традиционните  инструменти като каталози, пощенска реклама, опаковка, към електронна поща, така и от  уеб, мобилни устройства и социалните медии.

•    Логото ви трябва да може да се забелязва във всички размери. Помислете за възможни варианти на вашето лого, то трябва да се вижда, както на фасадата на сграда, така и на екрана на мобилен телефон. Би трябвало да можете да увеличавате и намаляте лесно логото си без да губите подробности от дизайна му нито от визуалната му цялост.

•    Графичен елемент. Ако вашето лого включва такъв детайл, който символизира вашата компания, то той трябва да символизира нещо смислено (Пр. логото на Apple или Зайо Байо ;) ) Елемента трябва да бъде такъв, че да може и да се използва самостоятелно.

•    Мислете за бъдещето. Едно лого трябва да бъде толкова добре измислено, че да представлява вашата фирма ефективно в обозримото бъдеще, то трябва да бъде толкова модерно, колкото и след 5 години, дори и след леки промени по него.  Защото дизайн стиловете се променят с течение на времето.

Ако все още изпитвате някакви затруднения ние бихме могли да ви помогнем. Свържете се с нас!

Вижте още: