Онлайн търговията се разраства всяка секунда. Ако сайтът ви не е оптимизиран, и не е responsive, то не очаквайте чудеса. Масово потребителите използват смартфони и таблети и търсят информация за продуктите, които искат да си закупят и услугите, които искат да използват, именно чрез тези устройства.


Потребителите искат всичко да става бързо и лесно!Затова не бива да пренебрегвате мобилната версия на Вашия сайт. Да, тя ще позволи на клиентите да са доволни от това, че информацията е достъпна за тях и че могат да се свържат само чрез един ход с вас, да разгледат Вашите продукти, да пазаруват.


Какви са ползите, ако сте mobile-friendly?
Замислете се – който не предлага удобна версия за потребителите, не получава бонус точки, дори може да бъде запратен към някой ъгъл, на който с големи букви е изписано – "Без предимства, ти губиш".
А предимствата в един изключително конкурентен свят са всичко, към което трябва да се стремите. Когато Вашият бранд дава нещо повече на потребителите, то и вие ще получите много повече от тях под формата на онлайн поръчки и печалба.
Затова responsive дизайнът помага потребителите да се чувстват комфортно.


Ето няколко статистики относно локалните мобилни търсения:
50% от мобилните търсения водят до посещение на магазин, офис в рамките на 1 ден ( говорим за търсене в Google);
Според Google Insights дори 1 от 3 търсения през мобилно устройство се прави точно преди да се посети магазина.
18% от локалните търсения през деня генерират продажби същия ден.


Ако това не Ви кара да се замислите, то продължаваме  с още проценти.
Мобилните устройства вече са предпочитан метод за търсене на информация – защото става бързо и лесно, а след това резултатът разбира се е покупка.
70% от потребителите на смартфони използват услугата на Google и се обаждат директно – затова е и голямата борба да бъдете сред първите три показани резултата в локалната търсачка.
68% използват „Get directions” или “Click to call”
50% от тези, които се обаждат правят покупка или използват услугите, които предлагате.


Колко е важно да имате мобилна версия на сайта? 
Знаете ли, че само за месец, търсенето в Google през мобилни устройства е било в пъти повече от  търсенето през компютър?

А ако не си свършите добре работата?
61% от търсещите информация ще се пренасочат към друг сайт, който предлага подобни услуги и стоки на Вашите, ако опитайте се да познаете какво...не се ориентират лесно във Вашия!

 
Извод: За да се радвате на повече конверсии, направете Вашия сайт mobile-friendly.

Ако нямате мобилна версия, сигурни ли сте, че потребителите не си мислят, че Вас не Ви интересуват техните нужди и желая като клиенти?


И като допълнение:
77% от търсенията през мобилни устройства се случват при наличието на настолен компютър!
А 45% от търсенията са с конкретна цел – улеснете Вашите клиенти, дайте им всичко, което могат да поискат! Направете бизнеса си достъпен чрез мобилна версия, а защо да не заложите и на онлайн магазин?

В случай, че имате нужда от консултация, ние сме насреща!