Използвате ли Twitter? Скептично настроени ли сте за вашия профил, ниската активност и малкия брой последователи? Ако все още се опитвате да откриете как оптимално да използвате Вашия twitter профил, то тази статия е идеална за Вас.
Ето няколко важни съвета, на които да обърнете внимание. 


Задължително си качете аватар – при личен профил – ваша снимка, ако е корпоративен – най-често се използва логото на вашата компания. 
Не четете всеки туит – да предположим, че следвате 50 човека (средно всеки потребител поства по около 22 туита на ден) – около 1100 туита на ден! Това изисква много време, което е твърде вероятно при вас да е дефицит. Вместо това групирайте хората, които следвате, използвайки twitter lists. По този начин ще виждате само най-важните неща, които Ви интересуват от различни сфери.
Започнете  и Вие да туитвате всеки ден и не забравяйте, че когато споделяте линкове – то съдържанието трябва да е наистина значимо.
Добре написаното описание продава! Ако се чудите дали да използвате хумора като похват, по-скоро се придържайте към описание, което ще бъде представително – покажете, че сте по-силни от креативното си его и може кратко и ясно да опишете себе си или своя бизнес. 


Въвлечете повече хора в туитовете Ви – ако някой Ви е изпратил цитат например и Ви се прииска да го споделите, използвайте системата с @ (името на споменатия) или HT.  Приписвайте заслуги, когато можете – така вашите последователи стават лоялни. Използването на @ ще помогне да продължите комуникация по дадена тема.
Ако се чудите как да намерите повече хора, които да следвате – погледнете Вашите приятели и кого следват те. Ако не сте готови да си комуникирате с последователите, то не сте готови да имате наистина полезен туитър. Взаимодействайте си чрез коментари.


Интересен факт – за да достигат туитовете Ви до повече хора и да се появяват във фийда на последователите Ви, то не започвайте постовете си с @, споменаването на някого във Ваш пост неминуемо „казва“ на туитър, че това е комуникация помежду ви и само Вие и общите Ви приятели ще видят този туит.
Използването на хаштагове по време на конференции, семинари, интересни събития, е добър подход за привличане на нови последователи, но помнете, че трябва да бъдете търпеливи. Както за всяко нещо се изисква време за разработване, така и Вашият  twitter профил се нуждае от много старание, упоритост и желание. И резултатите няма да закъснеят.
P.S. Не забравяйте да използвате директните съобщения и favorites.