Представете си нещо между уеб сайт и видео игра, което е обвързано с Вашия бизнес – нещо като онлайн страница, която винаги е отворена, но също така е интерактивна – въвлича потребителя с неговата лична намеса. Още по-лична я прави и фактът, че е предназначена за мобилни телефони и потребителят може абсолютно по всяко време и навсякъде да се възползва от услугите и.

Мобилните приложения се развиват все повече и повече и придобиват все по-голяма популярност. Това, че не са до такава степен използвани, както са уебсайтовете, в маркетинговата индустрия, им дава много широко поле на изява – можете да ангажирате цялата си изобретателност и да създадете супер ефективно приложение, което да бъде едновременно интересно и потребно за Вашите клиенти.

Приложенията могат имат няколко характеристики, които подобряват ефективността на маркетинговата комуникация на фирмата Ви и със сигурност ще си заслужат цената:

Интерактивност

Ако се чудите как да ангажирате клиентите си към Вашата марка, мобилните приложения са много добра алтернатива за това.

Мобилните приложения задължително изискват някакво участие на потребителя – дали ще е игра или нещо друго – Вие решавате.

Накарайте ги да работят с пръстите си и това да им доставя удовлетвореност, тогава ще Ви запомнят.

Точно навреме

Посланието, което искате да им изпратите винаги ще бъде получено от тях точно навреме. Съдържанието в приложенията може да се обновява ежедневно, така че потребителите да виждат само това, което е необходимо.

Мобилните приложения са най-сигурният начин да изпратите нова информация до клиентите си. Дори уеб сайтовете не са толкова надеждни в това отношение, защото Вие не знаете кога Вашите потребители го посещават и дали изобщо ще го посетят точно тази вечер.

С мобилните приложения разполагате с Push Notifications, които могат да изпратят именно СЕГА новата информация и дори да „сръчкат“ клиентите Ви да я погледнат.

Удобство

С точното приложение, Вие създавате огромно удобство за клиентите си – вместо да им се налага да Ви търсят из интернет пространството и да се ровят в сайта Ви, Вие можете да ги улесните до такава степен, че просто да натиснат два бутона в телефона си и да попаднат на нужното им място.

Push Notifications имат предимство и тук – можете да им напомняте за важни събития или интересни факти, чрез известие на телефона - определено ще ги зарадвате.

 

Разгледайте статиите по-долу, за вдъхновение по Вашия нов проект – мобилно приложение.

 

източник: [www.creativeguerrillamarketing.com]