Facebook обяви официално, че до 23 юни ще премахне изцяло така милия ни Like Box Plugin. Благодарение на този плъгин нашите фенове можеха да харесат страницата ни във Facebook от сайта ни, само с един клик на бутона "Like", без да е необходимо да напускат сайта. Ето как изглежда старият Like Box:

Добрата новина е, че все пак всеки, който пожелае, ще може да хареса страницата ни във Facebook от сайта ни. Facebook заменя Like Box Plugin-а с Page Plugin, който изпълнява същите функции, но е малко по-различен на вид. Ето как изглежда и новият Page Plugin:

 

Основната разлика във функционалността на новия плъгин е само в наша полза - вече освен Like бутона има и бутон Share, с който всеки посетител на сайта ни ще може да сподели страницата ни на своята стена.

Освен това, вече можем да покажем и корицата на фен страницата си. В случай, че не искаме тя да се вижда, кликаме върху "Hide cover photo", в настройките на плъгина, и тя се скрива.

Можем и да изберем дали да се виждат в сайта ни последните постове на страницата ни или не. В примера по-горе сме избрали те да се виждат, докато в плъгина на сайта ни - да не се виждат. Вие преценете сами кой е по-добрият вариант за Вас.

Иначе новият плъгин е доста по-изчистен, както ще забележите сами - няма го синия бутон, а всичко е в черно-бяло, което пасва идеално на всеки дизайн.

Page Plugin страницата е мястото, на което можете да генерирате код за новия плъгин. В настройките ще видите, че пак можете да променяте широчината и височината на плъгина в сайта Ви, да изберете дали да се виждат лицата на хората, харесали страницата и дали да се вижда корицата и последните постове на страницата, както вече споменахме.

До 23 юни можете да интегрирате новия Page Plugin на страниците на сайта си, като го замените със стария Like Box. Желаем Ви успех!