Радваме си да ви съобщим една добра новина – ИМА ДОБРИ ХОРА!

Сигурно сте видели клипчетата, изразяващи агресия, насилие, садизъм, заплахи и порнографско съдържание, които се разпространяваха напоследък във Facebook.

Е, очевидно е имало много разочаровани от видяното добри хора, които са докладвали до Facebook, че съдържанието е неуместно за социалната мрежа и не искат да го виждат повече.

От Facebook обявиха, че в следствие от неколкократни сигнали за липса на прозрачност в действията на социалната мрежа, Facebook обновява своите Community Standards, за да разясни на потребителите своята политика и какво те могат и не могат да споделят.

Facebook е социална медия, а ролята на всички социални медии е да предразполагат потребителите да споделят и публикуват, да комуникират помежду си. Когато това споделяне стане неприятно за част от потребителите, приятната комуникативна среда се губи и социалната медия губи предназначението си.

От Facebook винаги са санкционирали прояви на сексуално насилие, прояви, насърчаващи самонараняване, подкрепящи тероризма, обиди на расова, етническа, религиозна или сексуална основа. Потребителите обаче не са разбирали за тези стандарти до момента, в който Facebook не премахне или забрани публикациите им.

Сега Facebook се изправи пред предизвикателството да създаде благоприятна за комуникация среда за своето общество от световен мащаб и създаде ясно разяснени, разделени в секции стандарти –

Community Standards.

Facebook Community Standards from Facebook on Vimeo.

Тази информация е важна за вас, не само за да знаете личните си права и ограничения, но и за да управлявате фирмените си страници и групи, съобразно новите правила на Facebook.