Google обяви официално, че вече ще взима предвид responsive дизайна на сайтовете за резултатите си при търсенето през мобилни устройства. Промяната официално влиза в действие от 21 Април 2015 година и ще важи за търсенията на всички езици в цял свят.

Търсачката на Google вече ще изкарва на най-предни позиции при търсене през мобилни устройства само онези сайтове, който имат Friendly/Responsive дизайн. Приятелският дизайн на сайта Ви ще има влияние и при уеб търсенията. Всичко това е определено от интереса на потребителите: 

И това е напълно нормално. Все по-голяма част от трафика в интернет се формира от мобилни устройства. И както всички ние трябва да мислим как да улесним клиентите си, така и Google го прави като налага тази промяна.

Защо промяната не влиза в действие от днес?

Защото Google знае колко важно е за вашия бизнес сайтът Ви да се показва на предни позиции. А решението - само mobile-friendly сайтовете да се класират напред в търсенето, ще хвърли на вятъра всичките Ви усилия досега. Затова Google Ви дава време да се погрижите за сайта си и да го направите mobile-friendly.

Изводът е: ДА ИМАТЕ MOBILE-FRIENDLY САЙТ Е ПО-ВАЖНО ОТ ВСЯКОГА!

ProVision е компания, специализирана в създаването, поддържането и оптимизирането на уеб сайтове и онлайн магазини. Нашият екип се състои от програмисти, дизайнери, маркетинг специалисти и копирайтъри, които ще се погрижат за всяка част от Вашия уеб сайт.

Responsive дизайнът е техника, с помощта на която правим Вашия уеб сайт подходящ за всякакви устройства. Доскоро тази техника беше поглед към бъдещето, но от днес ще бъде задължителна за всеки успешен сайт. Да бъдем част от бъдещето, значи да бъдем успешни. Направете сайта си успешен! Ние можем да Ви помогнем – ние създаваме бъдеще! ProVision Media Group.