Ресурсен център - София-град е държавно обслужващо звено на Министерство на образованието и науката. Основната цел на центъра е да подпомага процеса на интеграция и образователно включване на децата и учениците със специални образователни потребности на територията на Столична община.

ProVision Media Group изработи техния дигитален лик – официален уеб сайт и мобилно приложение.

За да ви разкажем повече за работата ни с центъра за подпомагане на деца и ученици със специални образователни потребности, зададохме няколко въпроса на директора на Ресурсен център – София-град – Калоян Дамянов:

Каква е основната дейност на Ресурсен център – София-град?

Ние сме извънучилищно педагогическо учреждение, което предоставя необходимата допълнителна помощ на децата със специални образователни потребности. За тази цел, нашите ресурсни учители, логопеди и психолози, оказват подкрепа на общообразователните учители в различни училища и детски градини.

Защо решихте да създадете електронна платформа и електронно приложение на ресурсния център?

Стремим се към дигитализация на услугите ни. Сайтът и приложението – Ресурсчо, много улесняват родителите. Сега те могат по всяко време да проверят кое е най-близкото до тях училище, кои са ресурсните учители, как да се свържат с тях и дори могат да прочетат съвети как сами да работят по-продуктивно с децата си.

Кое беше най-важното нещо за Вас, което трябва да го има в сайта?

Най-важно беше да има карта с училищата.

Както в сайта, така и в мобилното приложение сега има такава карта с всички училища и всички ресурсни учители. Родителите могат да видят кои учители в кои училища работят, а с приложението могат да намерят най-близкото училище до тях от всяка точка в София.

Освен това, трябваше задължително да има секция със събитията, които организираме и в които ще участваме. Приложението дори изпраща известия до родителите когато има ново събитие. Става въпрос за събития като родителски срещи, които са много важни за развитието на децата. Ние работим в екип с родителите.

Удовлетворени ли сте от работата с екипа на ProVision?

Нашата съвместна работа тепърва започва.

Доволни сме и планираме нови проекти.