Още с решението, че ще си направите уебсайт, трябва да сте помислили и за неговото бъдеще. Защото сайтовете имат нужда от поддръжка, за да работят и от обновяване, за да изглеждат добре.

А времената си летят, технологиите се развиват, модите се менят, хората изобретяват и дори и да имате прекрасен сайт с уникално съдържание и красив и лесен за ориентиране дизайн, идва време да предприемете дългоотлаганата промяна, просто защото иновациите го налагат и Ви оставят с пръст в уста.

Ето няколко причини да промените дизайна на сайта си:

Дизайнът: Ако сайтът Ви е правен преди 4-5 години, значи му е дошло времето да си смени дизайна. Хората привикват към новите визии на Вашите конкуренти и Вашият сайт става остарял, неприятен на вид и труден за ползване, което ги предизвиква да спрат да го посещават.

А да не говорим за адаптивен дизайн – дали потребителите Ви имат удобството да посетят сайта Ви от мобилните си телефони докато са навън и са се присетили за Вас? Липсата на мобилна версия Ви обрича на провал.

Всичко в онлайн пространството се променя много бързо – постоянно излизат нови техники, възможности и тенденции, които трябва да следите и от които е добре да се възползвате.

Съдържанието: След години повтаряне, че съдържанието е най-важният компонент от уебсайта, най-накрая това се превърна и в мода. Колкото се може по-изчистен и улеснен дизайн, така че вниманието на потребителя да е съсредоточено само върху съдържанието и нищо друго да не го разсейва. И все пак това съдържание, върху което фокусирате вниманието на клиентите си, трябва да се обновява постоянно и да се оптимизира, така че да бъдете още по-лесно откриваеми.

Потребителите: обръщайте внимание върху поведението на потребителите, забелязвайте кои новости им допадат и кои отхвърлят. Осъществявайте пряк контакт с клиентите си и ги питайте от каква промяна имат нужда, те няма да Ви излъжат.

Все пак Ви препоръчваме да се консултирате със специалист преди да предприемете някои радикални промени, защото за всеки онлайн бизнес нещо различно е най-доброто. А ние ще се радваме да Ви помогнем!