Изглежда тази версия на WordPress има главната цел да подобри управлението на публикациите, така че информационният поток да тече плавно. Макар WordPress 4.0 да не е голям скок в бъдещето, екипът им работи усилено, за да ни достави максимално потребителско удобство и наслада.

Нека видим как световния лидер в блог-платформите как подобри някой функционалности!

 

Вграждане на медии в публикация

Кликаш „Публикувай“ и какво да видиш – всички медия елементи са неправилно форматирани и съответно се появяват само като сиви кутии, освен ако не владееш HTML езика и не се погрижиш сам.

WordPress 4.0 сложи край на това недоразумение – вече всички медия елементи, включително линкове от Youtube и Tweeter се показват директно в поста ти. И дори не е необходимо да ги отваряш отделно, за да ги гледаш.

 

Инсталационен език

С новата версия на WordPress е много по-лесно да работиш на своя език. Още в първата стъпка инсталацията ти дава възможност да избереш родния си език. 

 

Media Library Grid

Потребителският интерфейс не е вече много страници, между които трябва да се луташ нагоре и надолу докато намериш това, което търсиш. Сега медията представлява една продължителна страница в мрежесто оформление, вече познато от други социални медии. И с един клик върху картинката, вече можеш да видиш цялата информация, която я придружава – заглавие, описание, характеристики, надписи, тип на файла, размер.

 

Нов браузър за плъгини

Плъгините са показани по по-модерен начин - изглежда като магазин за плъгини. Сега като кликнеш върху плъгина, виждаш неговото описание, информация за инсталиране, дневници и коментари и всичко това в отделни раздели. Освен това, всеки плъгин има слайд, който показва високотехнологични характеристики, линк към програмиста и потребителски оценки.

 

Лепкава“  лента с инструменти

Това е може би основната промяна в подпомагането на управлението на съдържанието. Вече можеш спокойно да си се разхождаш из статиите и да променяш каквото сметнеш за необходимо, а toolbar-ът и publishing bar-ът ще те чакат винаги съответно отгоре и вдясно на екрана за твое удобство.