Африн е име на град и община в област Алепо, Сирия. На кюрдски Африн означава „плодотворно създаване” или „благословия”. Това е и името на един от проектите, по които до скоро работи екипът на ProVision.bg. - http://cantonafrin.com/en/ 

Представяме Ви този проект с две гледни точки:

Венелин Илиев, главен разработчик:

Защо този проект е уникален?

Проектът е уникален заради различните езици. В арабския език четенето е от дясно на ляво и наобратно, т.е. ако при нас логото е от ляво, то ако е на арабски, е отдясно, общо взето огледално. Друг интересен момент в самия проект е , че е за град-държава или област със собствено управление, който въпреки войната в Сирия се развива много добре и бизнеса върви именно, защото се е откъснал от режима. Сайтът е на управата на града и е подарък от г-н Хозан Тубал.

Колко време отне?

Месец стандартно - две седмици го правихме

Пред какви предизвикателства се изправи екипът, докато работеше по този проект?

Може би, че визиите се одобряваха от Сирия и кореспонденцията се бавеше

За каква потребителска група е насочен сайта и с какво им е полезен?

За представяне на града, за привличане на нови инвеститори заради нефт, маслини. Идеята е да се публикуват новини, информация за събития и т.н.

Хозан Тубал, собственик на уеб сайта:

Представете се с няколко думи.

Казвам се Хозан Тубал, кюрд съм по народност, от Сирия. Занимавам се с търговия на санитарни продукти. Живея в България повече от 12 години.

Как Ви хрумна идеята за сайта?

Сега в Сирия се оформя нещо като федерация на кюрдската общност. Целта на сайта е официално да представя града, неговото управление, политиката в него, да представя пред инвеститорите с какво се занимава населението там.

Защо избрахте да работите с ProVision.bg?

Потърсих в Google за изработка на сайт, свързах се с много други агенции, но ми харесаха предишните изработени сайтове на ProVision.bg.

Какви бяха Вашите очаквания за сайта?

Отговаря точно на това, което искам. ProVision.bg отговориха на изискванията ми.

Планирате ли други проекти заедно с ProVision.bg?

Да, доволен съм от свършената работа и планирам сайт със социална насоченост – новини, запознанства. 

 

Можете да разгледате дизайна на сайта в Портфолио.