Новото и полезно съдържание в уеб сайта е задължително, ако искате да имате добри резултати при търсене в Google и да привлечете клиенти.

Да платите за изработка на уеб сайт, а след това цяла година да не публикувате нищо ново на него, означава, че сте си дали парите на вятъра, дори да е с UX дизайн и чудесни функционалности. Вашият фирмен уеб сайт полека лека ще изпадне назад в класацията на Google, а сега, когато има толкова много информация в интернет, никой няма да рови назад в страниците с резултати. Всеки гледа първата страница, най-много да стигне до втора или трета.

Създаването на ново съдържание редовно, което е полезно за потребителя, веднага ще окаже влияние на трафика към Вашия уеб сайт. Работата по текстовете в сайта си има име – content marketing или маркетинг на съдържанието. Целта е редовно в сайта да се публикувате текстове с нова информация, която да отговаря на търсенето на интернет потребителите. Ако създадете статия, която да привлече уникални потребители, които се задържат по-дълго на нея, докато я четят, Google ще отчете това и ще я издигне по-нагоре в резултатите при търсене. Освен това Google „вижда”, че съдържанието на сайта постоянно се допълва с нова информация, което също е плюс, ако искате добра оптимизация.

Освен това Google често променя своя алгоритъм, т.е. правилата, според които решава дали един текст е интересен или не за читателите и на кое място да го подреди при търсене. Използването на ключови думи (key words) вече съвсем не е достатчно.

Писането на текст, който Google да види и да признае като релевантен,  е цяло изкуство и за това с тази нелека задача се занимават копирайтъри.

Content marketing е занимание, което отнема много време, за това, ако нямате талант или време да пишете атрактивни текстове, с които да привлечете клиенти за Вашия бизнес, можете да наемете ProVision.bg. Нашият екип има опита, който ще е полезен при изграждането на онлайн маркетинг стратегия за Вашата марка и предоставя услугата копирайт. Ние не просто пишем текстовете за Вашия сайт, но и всеки месец правим анализ на постигнаните резултати. По този начин можем постоянно да актуализираме интернет стратегията за популяризиране на Вашия бизнес.