Майкъл Алдрих е измислил онлайн пазаруването през 1979 г. Малко по малко големите компании решават да използват системата за онлайн пазаруване – например Ebay и Amazon пускат своите онлайн портали през 1995г., а всички знаем какво са постигнали днес!

Всяка година се увеличава делът на e-commerce, така че бъдете сигурни, че онлайн търговията ще процъфтява все повече. Разбира се има промени, които са продиктувани от постоянните нововъведения в технологиите, различните тенденции и засилената употреба на мобилни устройства. Замисляли ли сте се какви ще са ползите Ви от подобен бизнес? Струва ли си да имате онлайн магазин?

Купувачите вече са онлайн, ето защо Ви представяме няколко факти, които ще Ви накарат да се замислите дали не е крайно време да осъществите мечтата си и да развиете идеята си за онлайн магазин.

71% от купувачите смятат, че ще получат по-добра оферта онлайн, отколкото офлайн в магазина

80% от онлайн населението е използвало интернет, за да си поръча продукт или услуга, а 50% са закупили повече от веднъж.

UK и Европа:

27% от потребителите във Великобритания използват таблетите за пазаруване (2014г.)

E-commerce продажбите нарастват с близо 18% всяка година в Европа!

33% от поръчките в UK са след 18.00 часа – така че най-големият Ви плюс е възможността за поръчки 24/7!

Нещо много важно, което искаме да отбележим е, че 44% от купувачите използват търсачките, за да стигнат до най-добрата оферта. Така че не ви трябва просто онлайн магазин, но и добре оптимизиран такъв.

Знаете ли, че клиентите харчат 30% повече, когато  им предложите безплатна доставка? А какво място заемат социалните медии по време на онлайн пазаруването? Огромно. Почти всеки потребител ще потърси ревю за Вашия продукт или услуга, както в блогове, така и  във фейсбук.

Мобилният e-commerce!

Обръщаме специално внимание, защото потребителите са онлайн! Тенденциите са за засилване влиянието на мобилни устройства. Наясно сте, че потребителите разполагат със смартфони и таблети, прекарват по-голяма част от времето си в търсене на „оферти“ – така че е време да се възползвате от потенциалните си клиенти! Те ще ви потърсят, а ако отговаряте на техните изисквания, ще спечелите. Интересен факт е, че по-голямата част от потребителите предпочитат да пазаруват онлайн през таблет, отколкото през компютър. По-голяма част от потребителите пазаруват, когато са вкъщи и имат достатъчно време да разгледат и да потърсят повече информация за стоките и услугите.

Ние знаем какво искат Вашите клиенти и ще им го дадем, защото когато потребителят е затруднен с регистрацията или въвеждането на данни му се стори твърде дълго, той се отказва от намерението си да направи поръчка.

Бъдещето е в e-commerce. Да, онлайн магазините завладяват световните тенденции за търговия.

Използвайте момента и действайте, за да превърнете мечтата си в реалност чрез онлайн магазин при нас!