Марк Зукърбърг  съобщи по време на Q&A (въпрос и отговор) сесия на живо от централата на компанията в Менло Парк, Калифорния, че Facebook работи над бутон “Dislike”.

Зукърбърг смята, че именно чрез този бутон хората ще могат да изразяват съпричастност. През последните години потребителите искат такъв бутон, а сега вече компанията смело заявява, че  работи по въпроса и е „много близо“ да осигури това на хората и ще го пусне за тестване в бъдещ период. 

Разработването на бутон „Не ми харесва“ ще се използва за „харесването“ на публикации, които са свързани с тъжни теми. По този начин недоволството на много потребители,  изразяващо се в хиляди коментари как е възможно някой да харесва тъжна новина , ще изчезне. 

BBC пък припомня, че потребителите на социалната мрежа Facebook  искат бутон "не ми харесва" още когато е пуснат и бутонът  „харесвам“ – през 2009 година. Зукърбърг сподели още, че не желае това да се превърне в механизъм, чрез който потребителите да дават негативни оценки в чужди профили.

"Това не би било обществото, което искаме да създадем. Представете си, че споделяте важен за вас спомен и някой натисне "Не ми харесва", каза Зукърбърг.